Restaurant i Randers

Restaurant-Randers-Peter-Johanne.png

Hvordan ender to nordjyder med at drive restaurant i Randers?

Det er et godt spørgsmål og svaret er, at det som så ofte er en blanding af omstændighederne og rent held.

Johanne er udlært fra Nørre Vissing Kro ved Skanderborg, der er baseret på alt det gode fra Spanien med et tydeligt islæt af det franske grundkøkken. Efter et kort ophold hos en gourmetrestaurant i Østjylland sidder hun som køkkenchef på Klassisk Bistro i Århus, hvor hun som det første ansætter Peter som souschef og et harmonisk samarbejde tager sin start. 

Peter er udlært fra Mortens Kro i Aalborg, der er moderne dansk i sit udtryk, men er baseret på de klassiske franske metoder og tilberedninger. Med første job i steakhouse fik Peter styr på det gode krogmodnede kød, inden han kom til Århus som souschef, for sammen med Johanne ved drive en klassisk fransk bistro.

Restaurant-i-randers.jpg

Fra bistro til fisk


- og tilbage igen

Restauratøren i Aarhus var dog hurtigt klar over at han havde fundet gode folk, så Johanne blev sat i spidsen for at åbne en ny fiskerestaurant, mens Peter overtog den daglige drift af køkkenet i bistroen. 

Det var en meget travl tid men med flotte resultater til at følge, den nye fiskerestaurant Johanne var med til at køre og udvikle blev således flere gange nomineret som årets bedste fiske- og skaldyrs-restaurant i Danmark af Den Danske Spiseguide. 

Såvel Johannes som Peters uddannelse har base i det franske køkken med hver sin retning af henholdsvis det middelhavsinspirerede spanske køkken og det moderne danske. Efter en lille håndfuld år i en klassisk fransk bistro i Århus følte de sig klar til at starte deres bistro for sig selv, på deres helt egen måde. Med de franske metoder og base i middelhavskøkkenet krydret med de bedste danske råvarer og så tæt på den dejlige danske sæson som mulig.

Men hvorfor en restaurant i netop Randers?

“Helt fra ideen opstod var vi enige om, at restauranten ikke skulle være i en af ​​de helt store byer. Bistro-tanken skulle udbredes og det faldt så heldigt ud, at Johanne var flyttet til Randers. Derfor var det naturligt, at vi kiggede mod Danmarks sjette største by, som destination for vores nye restaurant. “
-
Johanne & Peter

Endelig kom det rette restaurantlokale i Randers

Efter et par fremvisninger uden held, faldt de begge pladask for den rustikke charme i lokalerne i Rosengade. Med den helt unikke placering lige ved Rådhustorvet ved siden af ​​det gamle rådhus, med kombinationen af ​​nærhed til strøg og aktivitet perfekt kombineret med den hyggelige stille ro i Rosengade. Det er tæt på torvet men samtidig i tilpas afstand så man kan mærke roen lægge sig og hyggen indfinde sig.

Da lokalet således endelig var fundet, kunne arbejdet begynde med at omskabe det tidligere butikslokale og øjenlægeklinik til en driftig restaurant og selskabslokale i Randers.

Hvor der er vilje, er der vej - til en restaurant i Randers

Med hjælp fra familie og venner blev butikslokalet udstyret med køkken i den ene ende og restauranten blev hurtigt fyldt med gamle danske design-stole. Stolene hentet på loppemarkeder og genbrugsbutikker over det bedste af landet blev, efter en weekend eller to, alle ombetrukket med sort læder. De rustikke borde er ligeledes hjemmebyggede med de gennemgående smukke kobberdetaljer og emmer af den afpassede charme af besøg hos mormor i en fransk dagligstue.

Netop kobber er et gennemgående materiale til os, da det med sin smukke gyldne glød rummer og varme og en naturlig hygge der så perfekt udstråler den varme og hygge vi gerne vil indbyde til når man besøger os. Med vores gamle porcelæn og uens kopper til kaffen henleder vi tanken til besøg hos mormor og hyggen er selvskreven gæst i restauranten. Bordene står tæt og den fyldte restaurant summer som en del af den perfekte oplevelse hos os.

Velkommen hos Bistroteket.

Kh. Johanne og Peter

Restaurant i Randers

5 stolte stjerner i Jyllandsposten